Günlük kullanım için en uygun ayakkabı seçimi nasıl yapılır?

Günlük kullanım için en uygun ayakkabı seçimi nasıl yapılır?

Günlük kullanım için en uygun ayakkabı seçimi nasıl yapılır?

Puma Turin, spor ayakkabıları dendiğinde akıllara gelen ilk ayakkabılardan biridir. Puma’nın klasikleşmiş ve en çok bilinen, en popüler spor ayakkabılarından biri olan Puma Turin, günümüzde hala en çok tercih edilen günlük spor ayakkabıların başında gelmekte.

Puma, müşterileri için ürettiği spor ürünleri sadece profesyonel amaçlı değil, günlük kullanım ihtiyaçlarına da uygun olmasını hedeflemektedir. Turin modeli ise tam olarak bu kritere uygun olarak üretilmiş bir ayakkabıdır.  Günlük spor ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken birçok kriteri karşılayan bu model ile birlikte genel anlamda ayakkabı seçimlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini kısaca hatırlayalım.

10 Adımda Günlük Ayakkabı Seçimi

  1. İlk olarak konfor değerlendirmesi yapmalısınız

Günlük kullanımlarınıza hizmet eden ayakkabı seçimlerinizde konfor ilk önceliği taşımalıdır. Bu ayakkabılar gün boyu ayağınızda kalacağı için ayakkabının rahat ve konforlu olması büyük önem taşır. Gün içinde fazla ayakta kalıyorsanız veya kısa da olsa yürüyüşler yapıyorsanız, Puma’nın Soft Foam tabanlı ürünlerini tercih edebilirsiniz. Soft Foam, tabanlar ayak şekline uyum sağlayarak yastık hissi verir ve ayağın tüm gün rahat etmesini sağlar.

  1. Karar vermeden önce mutlaka deneyin

Ayakkabıların insanlara verdiği konfor hissi ayak yapısına göre değişmektedir. Beğendiğiniz ayakkabıyı kullanmaya karar vermeden önce evde kısa süreli bir gezinti yapın, eğer ayakkabı sizi rahatsız ettiyse, iade etmeyi düşünebilirsiniz.

  1. Tasarımlar tarzınızı yansıtmalı

Sağlık çok önemli bir detay olduğu gibi satın alacağınız ayakkabının tarzınıza uygun olması da bir o kadar önemlidir. Puma Turin, ülkemizde de çokça tercih edilen ve beğenilen bir tarza sahip bir ayakkabı modellerinden biridir.

  1. Kendime uygun olan ayakkabıyı nasıl seçeceğim?

Normalde buna çok dikkat etmesek bile ayağımıza uygun olan bir ayakkabıyı uzman kişiler yardımıyla belirlemeliyiz. Özellikle koşu ayakkabılarında bu çok daha büyük önem arz eden bir detaydır. Mağazada bulunan eğitimli personeller tarafından veya whatsapp destek hattından kendinize uygun olan ayakkabı konusunda yardım isteyebilirsiniz.

  1. En uzun parmak ve kemiklere dikkat

Ayakkabı denerken en uzun parmağınıza göre referans almanız en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Ayak ve kemik yapısında görülen farklılıklara göre normalden bir ya da yarım numara büyük/küçük ayakkabı modellerine yönelmek zorunda kalabilirsiniz.

  1. Her iki ayağınızda denemeyi unutmayın

Sağ ve sol ayaklarda vücudumuzun yer yerinde olduğu gibi farklılıklar olabilir. Yarım numara bile oynuyor olması, tek ayakla deneme yaptığınızda yanıltıcı sonuçlar almanızı sağlayabilir. Ayakkabı alırken mutlaka iki ayağınızda da denemeyi unutmayın.

  1. Birbirinize zaman tanıyın :)

Bu ayakkabıyı satın aldıktan sonraki aşama gibi görünse de aslında çok önemli bir detay. Ayakkabının kalıbının açılması ve sizi rahatsız etmemesi için giyme süresini aşama aşama artırın. Örneğin ayakkabıyı aldığınız akşam evde giyebilirsiniz. Ayakkabının kalıbının açılması ve ayağınıza uyum sağlaması için yardımcı olacaktır.

  1. Topuk kısmında dikkat etmeniz gerekenler

Satın alacağınız ayakkabının topuk kısmının çok yumuşak olmamasına özen gösterin. Öte yandan topuk kısmının parmaklara göre biraz daha yukarıda kalması ayak ve bacak kaslarınızın sağlığı açısından önem taşımaktadır.

  1.  Burun kısmı çok sivri olmamalı

Bu madde spor ayakkabılarda çok sık görülmese de sivri burun ayakkabıların ayak ve parmak sağlığını uzun vadede kötü yönde etkileyeceğini unutmayın.

  1.  Tabanın önemi

Özellikle spor ayakkabılarda, ayakkabının tabanı diğer tüm detaylar kadar önemlidir. Bozuk zeminden gelen darbeleri absorbe edecek,  aynı zamanda ayağın kıvrımlarını destekleyen ve şeklini alan bir taban gün içinde haberiniz olmadan hayat standartlarınızı üst seviyeye çıkaracaktır. Puma’nın ülkemizde de çok ilgi gören modeli Puma Turin, tüm bu özellikleri karşılamaktadır.

 

 

Etiketler: blog
Şubat 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Bu sitede size daha iyi bir deneyim sunabilmek adına, bu sayfayı ziyaretinizle ilgili bilgileri toplamak amaçlı çerezler kullanılmaktadır.